Corona spøger stadig
Det virker efterhånden som evigheder siden, at Superligaen var lukket ned, tribunerne efterfølgende var tomme, og corona satte et tungt aftryk på sportsverdenen.
Men det gør den faktisk fortsat, siger Jesper Jørgensen, for siden pandemien har pilen kun peget én vej.
– Corona har gjort, at folk bare skal ud i den friske luft og have en oplevelse sammen med venner og familie. Der er en fodboldkamp helt oplagt, siger han.
Det gælder for hele landet og alle Superligaens 12 klubber. For selvom det sætter et aftryk, at hold som AGF og FC Nordsjælland har succes i indeværende sæson, er tendensen generel og afspejles hele vejen rundt.
– Når enkelte klubber har succes, trækker de selvfølgelig flere folk, men det er enkelte klubber, siger sportsøkonom Jesper Jørgensen.
– Det driver ikke det totale gennemsnit op, for næste år er der så andre hold, der har succes.
Fredag aften var der 11.523 tilskuere på plads til kampen mellem OB og AaB.
Bevares, gæsterne spillede for at undgå nedrykning. Men størstedelen var fynboer, og OB er hverken favoritter til at rykke ud eller vinde muligheden for at spille europæisk fodbold efter sommerferien.
– Det fortæller tydeligt, hvilken tendens vi ser. Det var en fredag aften med solskin, der kunne have holdt folk hjemme ved grillen i haven. OB har ikke vanvittigt meget at spille for, og alligevel var der masser af folk på stadion, siger Jesper Jørgensen.
Win-win-situation
Når der bliver solgt flere billetter til kampene i Superligaen, stiger klubbernes indtægter naturligvis også.
Det ‘batter selvfølgelig en lille smule’, men ifølge Jesper Jørgensen er der to afledte effekter af flere tilskuere, som han ikke mener, at man må undervurdere.