Seneste Danmarksnyheder

SVM-toppen mødte vælgerne i Ringsted: Uenigheden mellem os er ikke forsvundet

Lyset i Store Sal i Ringsted Kongrescenter er slukket, som i biografen inden filmen begynder.

Rundt regnet hvert tredje sæde ud af omkring 350 styk står tom, selvom billetterne til eftermiddagens møde med regeringstoppen er gratis, og der er varslet et udsolgt arrangement.

Få minutter over fem tænder lyset og i bedste show-stil introducerer den tidligere tv-vært Anders Breinholt på X-factor-manér aftenens tre hovedpersoner.

Ind til høj musik kommer udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), vice-statsminister og økonomiminister Jakob Ellemann Jensen (V) og statsminister Mette Frederiksen (S).

Sidstnævnte som med en kommentar til eftermiddagens opbud proklamerer, at “så er det nok ikke så skidt endda”.

Det er muligt for publikum at stille spørgsmål via deres telefon, og selvom spørgsmålene bliver læst igennem og udvalgt omme bagved, så vidner de om, at de ikke er så entydigt enige.

For hvornår mærker almindelige mennesker, at det går så godt med dansk økonomi? Det spørgsmål går igen.

Hvis økonomien er god?

I løbet af sommeren har Finansministeriet opjusteret det økonomiske råderum med 20 milliarder. Men når der er penge i kassen, hvorfor kan de så ikke mærkes på plejehjemmene, vil én vide?

En anden vil vide, om der er penge til psykiatriens udfordringer. En tredje om HTX-uddannelsen skal have flere penge.

Men regeringen har allerede afsat flere penge, lyder det. Det store problem er antallet af hænder.

– Selv når vi afsætter flere penge, så oplever man i kommunen nu, at man ikke kan ansætte dem, man gerne vil. For eksempel mangler vi allerede i dag sosu’er. Den store udfordring i udrulning af fjernvarme er, at vi mangler faglærte. Jeg kunne blive ved, siger Mette Frederiksen (S).

– Det afgørende er, at vi gør, hvad vi kan, for at løse de problemer der er. Og det her er også et spørgsmål om penge. Derfor afsætter vi flere penge, men vi påstår ikke, det løser alle problemerne.

– Vi er også nødt til at have en snak med landets kommuner om, at vores medarbejdere i velfærden bruger deres tid rigtigt. Der bliver brugt rigtig meget tid på bureaukrati og dokumentation. Hvis vi vil have en ordentlig ældrepleje, skal vi sikre, at der er en ordentlig økonomi, men også at få frisat så medarbejdere får mere tid til det, det handler om. Mere tid til de ældre, siger Mette Frederiksen (S).

– Det er vores allervigtigste projekt: At fristætte hele vores velfærd. Det handler om, at fagligheden er bedre der end inde på Slotsholmen, supplerer Jakob Ellemann-Jensen (V).

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies