Seneste Danmarksnyheder

Statsministeren i debat med Messerschmidt: Det er ikke at piske folk, at man skal sætte en ære i at gå på arbejde

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ikke noget imod at være lyseslukkeren, når det kommer til diskussionen om, hvorvidt danskerne skal arbejde mere eller mindre.

Det gjorde hun klart under dagens spørgetime i Folketingssalen – den første af slagsen efter valget.

– Jeg må være ærlig at sige – og nu begynder jeg at lægge mig ud med endnu flere: Hvis alle gerne vil arbejde mindre, og kravene til velfærdssamfundet bliver ved med at stige, så hænger det ganske enkelt ikke sammen.

Derfor mener hun, at vi skal tænke anderledes.

– Den skandinaviske velfærdsmodel bygger grundlæggende på arbejde og beskæftigelse, hvor vi sætter en ære i at forsørge os selv, har fritidsjobs så snart som muligt som ung, arbejder ved siden af under uddannelse, hvor både mænd og kvinder går på arbejde, og man bliver ved så længe som muligt, lød budskabet fra Mette Frederiksen.

Udtalelsen kom efter et spørgsmål fra Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, som blandt andet vil vide, om statsministeren ville give danskere i 50’erne og 60’erne mulighed for færre arbejdsdage.

For stadig flere danskere lægger til side for at kunne pensionere sig selv før pensionsalderen, lød det fra Morten Messerschmidt under eftermiddagens debat.

Han henviste til tal, der har været fremme i medierne, som viser, at der i 2022 var 34.000 danskere over 60 år, som forlod arbejdsmarkedet før deres pensionsalder og levede af deres egen pensionsopsparing.

For ti år siden lå det tal på 21.000.

– Det giver et billede af, at danskere i 50’erne og 60’erne begynder at vægte familie- og fritidslivet meget højt. De vil gerne forringe deres købekraft op gennem de produktive år for til gengæld at have noget mere familieliv og fritid, sagde DF-formanden.

Under debatten mellem DF-formanden og statsministeren konstaterede Mette Frederiksen ironisk, at Morten Messerschmidt var ved at pensionere hende. Se klippet her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies