Seneste Danmarksnyheder

Sociolog forklarer: Derfor faldt udtalelse fra finansministeren mange med handicap for brystet

– Det er ikke bare et udtryk for en reaktion på det enkeltstående tilfælde, men også en reaktion på en lang historie, hvor mennesker med handicap er blevet gjort til syndebukke.

Sådan forklarer sociolog Olivia Dahl baggrunden for det stormvejr, som finansminister Nicolai Wammen endte i efter en udtalelse torsdag.

Her koblede Wammen kommunale besparelser sammen med stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Det resulterede i hundredvis af vrede henvendelser fra blandt andre danskere med handicap under #undskyldvierher, og ministeren beklagede efterfølgende sin udtalelse.

Ifølge Olivia Dahl tydeliggør udtalelsen behovet for at have en debat om synet på mennesker med handicap i velfærdsstaten.

– Generelt har vi ikke haft så meget en debat om, hvordan vi egentlig tænker og forstår handicap. Handicap bliver meget den individualiserede traditionelle handicapmodel, hvor vi forstår handicap som et individuelt, medicinsk fænomen for de uheldige, lyder det fra Dahl i Deadline.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies