Seneste Danmarksnyheder

På Christiansborg ønsker de prins Joachim tillykke med det nye job

Som det ser ud i dag, er det kun dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim, som får apanage.

Kongehuset oplyser, at kronprinsesse Mary får ti procent af kronprins Frederiks apanage.

Tilbage i 2016 besluttede kongehuset, at kronprins Frederiks søn, prins Christian, som den eneste af dronningens børnebørn forventes at modtage apanage.

To partier har ikke besluttet sig endnu

Det er ikke alle partier på borgen, som har taget stilling til, hvorvidt de vil bakke op om, at prins Joachim får apanagen, når han udskifter jobbet i Paris med et i USA.

SF’s politiske ordfører, Signe Munk, oplyser, at folketingsgruppen ikke har besluttet sig endnu, men vil drøfte det snarligt.

Og sidst det skete, gav det da også anledning til debat.

Han mente, det kunne blive problematisk, at prinsen fik en rolle som militærrådgiver, da han som en del af kongehuset sædvanligvis ikke opføre sig politisk.

– Hvis han på samme tid får årpenge, er det med til at understrege, at han er en del af kongehuset. Og det skaber forvirring om kongehusets placering. Vi risikerer konflikter og tvivl, sagde Hønge i juli 2020.

Alternativet har heller ikke haft mulighed for at samles og tage stilling til, hvorvidt de vil give deres støtte eller ej, fortæller politisk ordfører Torsten Gejl.

Men selvom der skulle være modstand, så er det usandsynligt, at det får indflydelse.

SVM-regeringen har som bekendt flertal i Folketinget og altså nok mandater til at beslutte, hvorvidt prins Joachim kan modtage årpenge i USA.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies