Seneste Danmarksnyheder

OVERBLIK: Kommende koranlov ‘indskrænker ytringsfriheden’, er ‘upræcis’ og ‘tvetydig’

Der er ingen repræsentanter fra kunstverdenen på den liste, som Justitsministeriet har bedt om at afgive et høringssvar.

Det har dog ikke holdt ‘Dansk Kunstliv’, der er en alliance mellem flere af kulturlivets branche- og interesseorganisationer, tilbage.

De er “stærkt bekymret for”, at lovforslaget begrænser ytringsfriheden på alle landets kunst- og kulturinstitutioner, og ikke kun de koranafbrændinger, som lovforslaget er udarbejdet for at begrænse.

Flere kunstnere er også kommet med deres uforbeholdne kritik.

Den danske kunstner og billedhugger Bjørn Nørgaard kalder lovforslag for et “makværk” og mener, at regeringen ofrer den frie kunst.

– I dag er der jo ikke tale om, at kunstnerne vil udvide et frihedsbegreb. Her er der tale om et direkte, uprovokeret indgreb fra politikernes side mod kunstnerne. Og så undskylder de det med ham skvadderhovedet (Rasmus Paludan, red.), som de jo sagtens kunne have grebet ind over for, hvis de ville, siger han til Berlingske.

Kunstnere som Simone Aaberg Kærn og Lilibeth Cuenca har i Dagbladet Information betegnet forslaget som problematisk.

Ifølge billedkunstner og kunsthistoriker Augusta Atla vil loven gøre op med århundreders tradition for religionskritisk kunst. Augusta Atla har for eksempel revet bibler i stykker og opløst dem i vand. Men det er slut nu, siger hun i P1 Morgen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies