Seneste Danmarksnyheder

Moderaterne har fundet Mike Fonsecas afløser

Moderaterne har nu fundet ud af, hvem der afløser Mike Fonseca i Folketinget, mens han er sygemeldt.

Det bliver Jan Carlsen, der stillede op for partiet i Sjællands Storkreds.

Han fik 324 personlige stemmer ved folketingsvalget for et år siden.

Når Folketingsmedlemmer er sygemeldt, indkaldes der en suppleant. Og selvom Mike Fonseca ikke længere er medlem af Moderaterne, er det stadig partiets suppleant, der skal indkaldes.

Egentlig var det suppleanten Michael Hertz, der stod til at overtage pladsen. Men Moderaterne oplyser til Ritzau, at det bliver den næste suppleant på listen, Jan Carlsen, der overtager pladsen.

Michael Hertz har ifølge Moderaterne takket nej, fordi han ikke kan varetage rollen i øjeblikket, da hans kone har fået nyt job, og hans egne virksomheder ikke kan undvære ham i øjeblikket.

Mike Fonseca har søgt om sygeorlov fra Folketinget og har afleveret en lægeerklæring til Folketingets formand, Søren Gade.

28-årige Mike Fonseca forlod Moderaterne i fredags, hvor det kom frem, at han er kæreste med en pige på 15 år. Det er i strid med partiets adfærdskodeks.

Til Ritzau siger Jan Carlsen, at han er spændt og glad for, at han nu skal prøve kræfter med arbejdet i Folketinget.

Han tager ikke en særlig dagsorden med sig.

– Jeg skal ind og lære, hvordan det er at være i Folketinget, så jeg får en skarp indlæringskurve for at lære det hele på kort tid.

Han har tidligere arbejdet i mink- og pelsvirksomheden Kopenhagen Fur indtil 2014. Minksagen fylder dog ikke noget i hans politiske motivation, siger han.

Han har den seneste tid arbejdet som “interim manager”, en slags midlertidig leder, der hyres ind i forskellige virksomheder.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies