Seneste Danmarksnyheder

Messerschmidt svarer Ellemann igen: Blå blok er hverken død eller utopisk

Er det også en strategisk melding for at rydde en sten af vejen i forhold til, at man kan se for sig et samlet blåt alternativt til SVM?

– Ja, jeg tror i hvert fald ikke, at det er særligt fremkommeligt sådan at stille ultimative krav i forhold til, hvordan man gerne vil have skattepolitikken. Det var det, vi så i 2015 til 2019, der gjorde, at samarbejdet blev svært.

Men kan du ikke forstå, hvis der er mange, der tænker, at det er svært at se et borgerligt alternativ til regeringen, fordi I er uenige på flere områder, for eksempel i forhold til EU og menneskeretskonventionen?

– Det er lidt sjovt, det der med, at hvis man er så uenige, så kan man ikke finde hinanden og samarbejde. Jeg vil bare lige minde om, at Venstre og Socialdemokratiet har 100 års tradition for at rive hovedet af hinanden, og nu sidder de i regering sammen.

Men skal der ikke være en fællesmængde på de her helt grundlæggende ting?

– Selvfølgelig skal der det, men vi er også forskellige partier. Vi kan godt på en pragmatisk og ordentlig måde sammen med partier, som vi er meget uenige med, faktisk finde løsninger. Især nu hvor der er så god stemning imellem i hvert fald Liberal Alliance, de Konservative og Dansk Folkeparti. Det er faktisk også på det personlige plan partier, som godt kan lide hinanden, og det, synes jeg, betyder meget.

Du siger, at I godt kan håndtere uenigheder, også selvom det er på ret fundamentale områder, men hvis de borgerlige partier igen skal blive til en samlet blok, der skal komme i nærheden af et flertal, så skal Venstre, Nye Borgerlige og Danmarks Demokraternes mandater med. Hverken Nye Borgerlige eller Danmarks Demokraterne vil pege på Ellemann. Virker et samlet blå blok på den baggrund så ikke som et fatamorgana?

– Hvis der er en ting, man kan observere omkring dansk politik, så er det, at der kan ske ting meget hurtigt. Hvis vi spolede det her bånd et år tilbage og så, hvordan I dækkede Dansk Folkeparti, så var det som om, at jeg stod med den ene fod i graven og den anden fod i fængsel. Nu kan alle se, at der er ro på Dansk Folkeparti. Vi er med til at tage lederskab i blå blok, siger Morten Messerschmidt.

Hør hele interviewet med Morten Messerschmidt i DRs politiske podcast Slotsholmen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies