Seneste Danmarksnyheder

‘Hvad er en skattelettelse værd, hvis ens mor eller far ligger på et plejehjem med våd ble i 12 timer’

DR har talt med politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen om, hvordan det kan være, at Socialdemokratiet nu åbner for flere skattelettelser samtidig med, at partiets egne borgmestre taler om, at velfærden halter.

– Vi har aftalt skattelettelser primært for de mennesker, der tjener mindst. Nu har vi et større råderum, og derfor vil vi på balanceret vis både investere i en bedre velfærd samtidig med, at vi kan gøre noget i forhold til skat.

Men tidligere har I har haft et mantra om, at det var velfærd eller skattelettelser?

– Det er sådan, at Socialdemokratiet faktisk gik til valg på at sænke skatten med tre milliarder for dem, der tjener mindst. Det har vi leveret på. Så det er at levere på en socialdemokratisk mærkesag, at vi har sænket skatten i bunden.

Så når det ikke længere hedder velfærd frem for skattelettelser fra jeres side, er det så fordi, I er blevet klogere?

– Vi gik til valg på at øge beskæftigelsesfradraget og dermed give en skattelettelse til dem, der tjener mindst. Det gør vi fordi, vi synes, det er ret og rimeligt, og fordi der er en situation, hvor vi gør det samtidig med, at der er mulighed for at investere i velfærd, siger Christian Rabjerg Madsen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies