Seneste Danmarksnyheder

Efter kritik for ikke at politianmelde Vanopslagh: Partier klapper i på stribe

Partierne vil ikke tale

Præsidiemedlem fra Danmarksdemokraterne Karina Adsbøl vil ikke svare på, hvad hun selv mener om sagen, men henviser til Præsidiets formand, Søren Gade.

– De tidligere Præsidier har lagt en linje i forhold til de sager, der har været tidligere. Den linje følger vi, siger Karina Adsbøl.

Men de advokater, vi har talt med, siger, det ikke er en undskyldning, at man har gjort noget forkert tidligere?

– Men det har det tidligere præsidium besluttet, og vi følger den linje, siger hun.

Advokaterne siger, at det her viser, der er forskel på almindelige borgere og politikere, hvis ikke Vanopslagh bliver anmeldt. Hvad tænker du som danmarksdemokrat om det?

– Jeg tænker, at du må tale med Præsidiets formand om linjen.

Men jeg spørger dig som Danmarksdemokrat, om det er ok, at der er forskel på politikere og borgere i sådan en sag?

– Jeg kommer til at henvise til præsidiets formand, siger Karina Adsbøl.

Danmarksdemokraternes gruppeformand, Peter Skaarup, er ikke vendt tilbage på hverken telefonopkald eller sms. Samme tavshed leverer SF’s retsordfører, Karina Lorentzen.

Moderaterne vil drøfte fremgangsmåde

Moderaternes medlem af Folketingets Præsidium Jeppe Søe vil ikke stille op til interview. I en sms skriver han dog, at han ønsker at drøfte, om Folketinget fremadadrettet bør ændre prakis i sådanne sager.

– Jeg mener selvsagt, at vi med baggrund i de juridiske spørgsmål, der er rejst, på næste møde bør drøfte, om der skal laves en anden form fremadrettet, hvis det samme skulle ske påny, skriver Jeppe Søe.

Torsdag eftermiddag meldte præsidiet så, at det vil drøfte sagen.

Gruppeformanden for Enhedslisten, Peder Hvelplund, undrer sig over, hvorfor partierne er så stille i denne her sag.

Folketingsmedlemmer er ikke hævet over loven. De skal udsættes for præcis den samme behandling, som de borgere vi dagligt vedtager love om. Derfor fejler Præsidiet i sin opgave med at sikre, at Folketingets omdømme og respekt bevares, siger Peder Hvelplund.

Hverken Dansk Folkeparti eller Radikale Venstre er vendt tilbage for en kommentar. Kun Alternativet har tilkendegivet, at de bakker op om Enhedslistens anmodning om at få Vanopslagh undersøgt.

Men at partierne holder mund er meget kritisabelt, mener Peder Hvelplund.

– Der er en demokratisk pligt til at leve op til den tillid, man som politiker har fået af befolkningen, og selvfølgelig stille op til interview, siger han.

De Konservatives gruppeformand, Mai Mercado, vil heller ikke stille op til interview om sagen. I en sms skriver hun:

– Præsidiet og administrationen må komme med en indstilling til, hvordan den sag skal håndteres. Det skal ikke være en politisk sag.

Folketingets formand, Søren Gade, er i dag ikke vendt tilbage på DR‘s henvendelse.

Men i en pressemeddelse torsdag eftermiddag skriver han, at sagen skal drøftes snarest.

– Præsidiet vil drøfte sagen snarest muligt, og jeg har bedt administrationen om en fremstilling af sagens fakta, lyder det.

Ifølge dagbladet Information har en borger nu politianmeldt Alex Vanopslagh i sagen. DR har ikke kunne få bekræftet politianmeldelsen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies