Seneste Danmarksnyheder

Bagland omfavner et blåt DF: ‘Hvis ikke vi gør det, går det galt for os’

Inge Oxhøj fra Østjyllands kreds mener også, at det er den rigtige vej for Dansk Folkeparti, at være åben for skattelettelser. Hun er i stedet bekymret for blå bloks fremtidsudsigter.

– Jeg er bange for, at vi ikke får nok stemmer i blå blok. Men nu må vi se, siger hun.

Lokalformand på Bornholm, Linda Kofoed Persson, mener også, at der er rigeligt med partier, der prøver at splitte blå blok. Her peger hun specifikt på Venstre.

– Vi har Venstre, der pludseligt er blevet halv røde, eller hvad vi skal kalde det.

Derfor er det godt, når Dansk Folkeparti i stedet forsøger at samle blå blok, og dermed også åbner for skattelettelser, siger hun.

– Jeg tror på, at fordi Dansk Folkeparti stadigvæk er dem i blå blok med det meget bløde hjerte, så holder vi stadig fast i at sikre omsorg for vores ældre, vores svage, de unge. Derfor er jeg helt sikker på, at der også kan blive plads til, at vi giver skattelettelser til dem, der knokler hårdt for vores samfund og sørger for hjulene kører rundt, siger Linda Kofoed Persson fra Bornholm.

Det er ikke det, der er brug for

Det er dog ikke alle, der mener, at skattelettelser er vejen frem. I hvert fald ikke lige nu, siger Dorthe Olesen, der er kasserer for lokalforeningen i Holstebro.

Dorthe Olesen fra Holstebro mener ikke, det er tid til skattelettelser. (Foto: © (C) DR Nyheder)

– Jeg synes ikke topskattelettelser er noget, der lige nu ligger i kortene, når vi hører om, hvor forfærdeligt det står til på hospitaler og plejehjem.

– Det er altså ikke det, vi lige har mest brug for, siger hun.

Så det med at nikke ja til flere skattelettelser – også topskattelettelser – det er ikke noget for dig?

– Den eneste skattelettelse, der giver mening, er at fjerne momsen på basale fødevare, fordi det giver størst fordel til dem, der har den mindste økonomi, plus det vil øge folkesundheden, siger Dorthe Olesen.

Send penge tilbage til danskerne

Morten Messerschmidts udmeldning om at fører DF tilbage i blå blok fremstod også tydeligt i hans tale til årsmødet.

Her stod det nemlig klart, at DF er helt slut med at flirte med Socialdemokratiet, lyder analysen fra DR’s politiske korrespondent Christine Cordsen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies