Seneste Danmarksnyheder

Vegetarer og Danish Crown går i flæsket på hinanden i landsretten: Må man kalde svinekød for ‘klimavenligt’?

Hvad skulle Danish Crown have gjort, hvis de gerne ville fortælle, at de har gjort en masse ting for at prøve at reducere CO2-udtrykket?

– Vi synes, at Danish Crown er meget velkomne til at fortælle om, hvad de konkret gør. De skal bare ikke bruge generelle påstande som klimavenlig og klimakontrolleret, siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

I sig selv er det for formanden i Dansk Vegetarisk Forening problematisk at tale om klimavenligt kød.

– Svinekød er enormt klimabelastende. Det handler både om selve dyrene, men i høj grad også om den enorme mængde foder, der skal til, som ligger beslag på kæmpe arealer rundt omkring i verden. Så vi mener, at det er nok snarere er omvendt, at folk undervurderer, hvor klimabelastende svinekød er, siger han.

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen i Danmark vil have, at Danish Crown skal berigtige deres klimavenlige udtalelser, hvis de taber i retten. Desuden er deres krav, at Danish Crown skal forbydes at bruge udsagnene i deres markedsføring.

– Hvis man bruger 10 millioner kroner på at fortælle danskerne noget, som vi mener er vildledende, ja, så mener vi også, at man skal betale samme beløb for at fortælle danskerne sandheden om produkterne, siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

Landsretten skal kridte banen op

DR Nyheder har udenfor landsretten talt med Kim Haggren, vicedirektør i Dansk Industri, der “støtter Danish Crowns påstand”, men mener, det er domstolene, der skal afgøre spørgsmålet.

– Nu skal landsretten jo tage stilling til, om man er gået for langt i det her tilfælde her, siger han.

I Dansk Industri er man optaget af, at rammerne for, hvordan man kommunikerer om klima-tiltag bliver kridtet op.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies