Seneste Danmarksnyheder

Nye priser hos MobilePay bekymrer virksomheder

Hvis din lokale bager eller frisør har kigget misfornøjet på dig, da du betalte med betalingstjenesten MobilePay tidligere i dag, så kan det være på grund af den nye virkelighed, som de er vågnet op til.

I dag træder en ny prismodel nemlig i kraft for tusindvis af erhvervsdrivende, der tilbyder betaling med MobilePay.

Fremover får betalingstjenesten 0,99 procent af hver transaktion.

Hidtil har det været sådan, at virksomhederne har betalt oprettelsesgebyr, månedsgebyr og forskellige transaktionsgebyrer, der har været baseret på virksomhedens antal af transaktioner.

Men tiltaget har skabt stor bekymring hos erhvervsdrivende, der frygter, at MobilePay kommer til at tage en for stor bid af kagen.

Blandt andet hos takeawaykæden Mo’Rice i Randers, der har tre butikker. Her frygter indehaver, Mo Lykke Karim, at indtjeningen kommer til at svinde ind.

– Det forsvinder jo fra det, jeg skal bruge til at dække husleje, udgifter og lønninger. Og vi kan ikke bare sætte priserne op hele tiden, for så stopper kunderne med at komme, siger han.

– I første omgang koster det mig 1.000 kroner mere hver måned.

Brancheorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMVdanmark, fortæller, at Mo Lykke Karim bestemt ikke er alene med sin bekymring. De har efter eget udsagn fået “voldsomt mange henvendelser” fra erhvervsdrivende.

– Problemet er, at for nogle små virksomheder, så betyder det op til en tidobling af de udgifter, de i dag har ved brug af MobilePay, siger direktør i SMVdanmark, Jesper Beinov.

For nogen bliver det billigere

Ifølge MobilePay, så bliver det nye gebyr måske dyrere for nogen – men billigere for de erhvervsdrivende, der kun har få transaktioner hvert år.

– Halvdelen af vores kunder får billigere årlige gebyromkostninger, siger Peter Kjaergaard, der er pressechef ved MobilePay.

Han peger samtidig på, at de nu tilbyder en model, som “følger det, som alle andre på markedet gør”.

Peter Kjaergaard fra MobilePay mener, at de nye tiltag kommer mange til gode – selvom virksomheden også kommer til at tjene mere på det nye gebyr. (Foto: © (C) DR Nyheder)

Men han indrømmer også, at det nye gebyr samlet nok kommer til at give et større plus på bundlinjen for betalingstjenesten. De peger dog på, at det ikke er gratis at stå for at varetage transaktionerne.

– Samlet set kommer det til at give lidt flere penge til os, det lægger vi ikke skjul på, siger pressechefen.

– Det er også nødvendigt, fordi vi nok har været lige lovligt flinke med vores gebyrsætning tidligere.

Han siger, at man som virksomhedsejer skal kigge på, hvad der kan tjene virksomheden bedst.

Ved SMVdanmark tror de, at nogle butiksejere vil gå andre veje, selvom MobilePay peger på, at det mest af alt kommer til at ramme virksomheder, som i forvejen har succes med mange transaktioner.

SMVdanmark er kritiske overfor det nye gebyr, og de tror, at nogle af deres medlemmer begynder at tænke kreativt for at kunne omgå det. (Foto: © (C) DR Nyheder)

– Nogle vil måske begynde at lave sådan nogle smarte rabatløsninger, så man får lidt rabat, hvis man bruger kontant eller en bankoverførsel frem for MobilePay, siger Jesper Beinov fra SMVdanmark.

Brancheforeningen peger dog også på, at MobilePay lige nu er dominerende i markedet. De kalder det “urimeligt”, at nogle virksomheder kan se en stor gebyrstigning ved et så udbredt betalingsprodukt.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies