Seneste Danmarksnyheder

Den Europæiske Centralbank ventes at hæve renten igen, selvom det kan koste flere bankkrak

– Rentestigningerne begynder at gøre ondt, og de begynder at presse virksomhedernes indtjening. Når virksomhedernes indtjening bliver presset, går det ud over bankerne, som kommer til at lide nogle tab, siger han.

Derfor kan det ikke udelukkes, at især nogle mindre banker i Europa og USA også kan komme i vanskeligheder.

Alligevel forventes det, at Den Europæiske Centralbank (ECB) endnu en gang vil hæve renten senere i dag.

Henrik Franck vurderer, at situationen i Bank Suisse vil være på dagsordenen, når ECB mødes, men at det sandsynligvis ikke kommer til at påvirke deres beslutning om at hæve renten.

Inflationen skal ned

ECB har nemlig én overordnet opgave, og det er at holde inflationen nede. Også selvom det gør ondt på både forbrugere, virksomheder og banker.

– Hver gang ECB hæver renten, så sænker man tempoet i økonomien, og det smitter også af på bankerne, som vil opleve lavere indtjeninger, siger Henrik Franck.

Men inflationen er endnu ikke under kontrol, og derfor er ECB nødt til at hæve renterne endnu en gang for at dæmpe den økonomiske aktivitet.

– Der skal meget mere til for at få kerneinflationen ned, og derfor bliver ECB nødt til at fortsætte med at hæve renterne og holde dem høje i ret lang tid.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies