Morten Johansson valgte dengang at lægge slagterkniven på hylden og uddanne sig til fængselsbetjent. I dag er han enhedsleder i Aarhus Arrest.
– Jeg var ret spændt på, hvad jeg gik ind til. Jeg kendte jo ingenting til Kriminalforsorgen, men jeg har aldrig fortrudt det. Jeg er simpelthen så glad for mit arbejde i dag, siger Morten Johansson.
Gav en ny identitet
Morten Johansson havde lige købt hus og havde to små børn, da han i 2009 blev fyret.
Samtidig stod han sammen med over 400 andre fyrede medarbejdere, der alle skulle ud at finde arbejde samtidig i det samme område.
– Jeg var vildt presset, for jeg mistede jo lidt min identitet. Jeg havde været slagter i mange år, og skulle nu til at lære et nyt erhverv at kende, siger Morten Johansson.
Men han besluttede sig for, at hvis han skulle prøve noget nyt, skulle det være nu.
En annonce fra Kriminalforsorgen på bagsiden af en avis førte til det arbejde, der i dag er hans levebrød.
Men det var ikke uden udfordringer at gå fra at skære grise op til at arbejde med indsatte.
– Jeg skulle i gang med at lære at løbe, for der var fysiske test, jeg skulle bestå. Jeg var spændt på om jeg overhovedet var egnet til jobbet, og om de kunne bruge sådan en tyk slagter som mig, men det kunne de heldigvis, griner Morten Johansson.
Berigende at hjælpe
I dag er Morten Johansson leder i Kriminalforsorgen, og han savner ikke arbejdet på slagteriet.
– Det her giver mig mere værdi i hverdagen. Jeg har nogle, jeg skal være et forbillede for og jeg skal sætte retningen for mine medarbejdere, siger Morten Johansson.
For Morten Johansson betyder det meget, at han kan hjælpe andre mennesker i sin hverdag. Det var ikke noget han på samme måde stod ansigt til ansigt med som slagterimedarbejder.
– At arbejde med mennesker, der er presset på forskellige måder, er utroligt givende. Vi kan faktisk hjælpe dem ud af deres misbrug, skabe kontakt til deres familie igen eller sørge for, at de får så normal en hverdag som muligt, siger Morten Johansson.