Seneste Danmarksnyheder

Kriminalforsorgen vil ansætte fyrede slagterimedarbejdere som fængselsbetjente

Slagteriets 800 ansatte står dermed til at miste deres job. Men det kan være, at der snart venter en helt ny karriere for de afskedigede medarbejdere.

Kriminalforsorgen melder sig nemlig nu på banen.

De håber at kunne ansætte og omskole flere af slagterimedarbejderne som fængselsbetjente i deres institutioner i Nord- og Midtjylland, heriblandt Kragskovhede Fængsel, der ligger 30 kilometer fra Slagteriet i Sæby.

Kenneth Andersen, der er enhedsleder for rekruttering i Kriminalforsorgen, fortæller, at de er meget interesserede i slagterimedarbejderne.

– Hvis vi kan ansætte fem, så tager vi fem. Hvis vi kan ansætte ti, så tager vi ti, og hvis vi kan ansætte 20, så er vi heldige, men dem kan vi også tage, siger han.

Stor efterspørgsel på fængselsbetjente

Lige netop fængselsbetjente er der stor efterspørgsel efter.

Kriminalforsorgen anslår, at der i 2025 vil mangle op mod 1000 fængselsbetjente.

De er derfor nødt til at tænke kreativt og gå nye veje, fortæller Kenneth Andersen.

– Det er ikke længere tilstrækkeligt bare at slå et stillingsopslag op. Vi er nødt til at henvende os lidt mere offensivt, som for eksempel her, hvor der er en stor medarbejdergruppe, der er ledig, siger Kenneth Andersen.

Kriminalforsorgen har allerede erfaringer med at ansætte medarbejdere, der har andre uddannelser.

80 procent af nye ansættelser er nogle, der kommer fra jobs som eksempelvis SOSU-assistenter, smede, pædagoger og slagterimedarbejdere.

Derfor mener Kenneth Andersen ikke, at det bliver et problem at omskole slagterimedarbejderne.

– Vi går efter folk, der har mod på at arbejde med mennesker. Det er klart, at det er et skifte i forhold til at have været slagterimedarbejder, men vores erfaringer siger, at det sagtens kan lade sig gøre, siger Kenneth Andersen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies