Seneste Danmarksnyheder

Politiet rydder Pusher Street i morgen – og de ved godt, at hashen vender tilbage dagen efter

Det vil langtfra være første gang.

Men i morgen klokken 15.00 rykker kampklædte betjente ind på Christiania for at rydde hashboderne i Pusher Street.

Denne gang har politiet dog som noget nyt valgt at varsle aktionen.

Hashsalget vil formentlig allerede være tilbage i “gaden” på torsdag, men rydningen skal sende et signal, om at Pusher Street “kommer til at få sit endeligt på et tidspunkt”.

– Vi tænker, det er et godt tidspunkt at vænne folk til, at Pusherstreet ikke kommer til at fortsætte, siger vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi.

Morgendagens aktion vil være den første varslede aktion i en række midlertidige lukninger, som Københavns Politi planlægger at gennemføre i den kommende tid.

– Vi er godt klar over, at det her og nu ikke gør den helt store forskel. Men vi vil gerne sende et signal om, at Pusher Street kommer til at lukke permanent på et tidspunkt, så det handler om signalværdien, siger han til P1 Morgen.

‘Det kunne man slet ikke for 10 år siden’

Simon Hansen har dog ikke et konkret svar på spørgsmålet, hvornår Pusher Street lukker permanent.

Det kommer an på, hvad kommunen, beboerne og andre aktører kommer frem til i den handleplan for Christiania, som er undervejs.

– Det er ikke alene politiets opgave at løse de del, siger han.

Ifølge vicepolitiinspektøren er der dog nye tider på vej, blandt andet fordi christianitterne selv vil af med hashsalget i gaden i langt højere grad end tidligere.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies