Seneste Danmarksnyheder

Norsk fodlænke-løsning begejstrer på Christiansborg: ‘Det skal afprøves i Danmark’

Forsvarsadvokater: Det er et voldsomt indgreb

Kristian Mølgaard, der er formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, mener, at man skal tænke sig godt om, hvis man indfører fodlænken i Danmark.

– Det er ikke fordi, at jeg ikke under ofrene beskyttelse. Men den beskyttelse kommer med en pris. Og derfor skal den kun gives i specifikke tilfælde.

– Man skal være opmærksom på, at det er et voldsomt indgreb. Problemet er, at man i Norge har brugt fodlænken i lange perioder, siger Kristian Mølgaard.

Norsk Politi har oplyst til DR, at de idømte har alarmen på fra et halvt år og op til fem år.

– De har også lidt større afstande i Norge. Herhjemme kunne man godt forestille sig, at det ville blive et problem rent socialt, for uddannelsesmuligheder og de begrænsninger for færden, den dømte vil have, siger Kristian Mølgaard.

Han mener desuden, at en fodlænke ikke bør benyttes som en ekstra straf.

– Jeg kan blive bekymret, hvis man får det som tillæg oveni sin straf. Det skal så kompenseres et andet sted.

– Der er selvfølgelig specifikke tilfælde, hvor den kunne være relevant, men man skal passe på, at det ikke bare bliver en mængdevare. Men det viser de norske tal også, at det ikke er, siger Kristian Mølgaard.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies