Seneste Danmarksnyheder

Markant flere efterskoleelever dropper ud: ‘Efterskole er ikke for alle’

På Skovlund Efterskole har de gang i flere tiltag, der skal forbedre trivslen blandt skolens unge, fortæller forstander Hanne Gonzalez.

– Det, vi har gjort i år, det er, at vi har har sat gang i nogle nye samarbejdsøvelser, som de laver en gang om ugen for at styrke fællesskabet, og så har vi lavet en undersøgelse, hvor vi spørger eleverne, hvordan det går.

Hanne Gonzalez mener, de unge nogle gange godt kan have urealistiske forventninger til, hvad en efterskole skal kunne.

– Der er mange, der mener, at det at komme på efterskole er som en lykkepille. Her får man venner for livet. og hvis det ikke sker med det samme, så er det ikke noget for mig, i stedet for at sige: “Hvad er det, jeg skal gøre for at komme ind i det her fællesskab”, siger hun.

Er det jer, der ikke er fyldt med tiden, eller er det de unge, der ikke har det, der skal til for at komme på efterskole?

– Jeg tror, at nogen af dem har haft en idé om: “at kommer jeg bare på efterskole, så er alt andet slettet, og så starter jeg på ny”, siger Hanne Gonzalez.

– Der er bare nogle ting, de har med i bagagen, som man ikke kan slette. Og efterskole er altså heller ikke for alle.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies