Seneste Danmarksnyheder

Hjemmepasser giver ikke meget for statsministerens opsang til danskernes ‘svigtende’ arbejdsmoral

Gør din pligt

Samme melding har lydt fra andre dele af det socialdemokratiske regeringsparti.

– Man skal gøre sin pligt og gå på arbejde, så vi som samfund kan finansiere lige muligheder, uanset om man kommer fra en rig eller fattig familie, siger politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen (S).

Opsangen til deltidsansatte udspringer af, at der mangler personale i mange dele af den offentlige sektor i Danmark, og derfor er logikken, at arbejdsudbuddet skal øges ved at få folk til at hæve arbejdstiden.

For eksempel fra 30 til 37 timer om ugen.

Hvad siger du til dem, der siger: “Jeg har ikke nogen pligt til at tjene en bestemt samfundsmodel eller stå til rådighed, selvom Finansministeriet siger, det er en god idé”?

– Det handler ikke om Finansministeriet. Det handler om, om vi ønsker et samfund, hvor vi kan tage os af dem, der har det vanskeligt, og give lige muligheder. Kollektivt håber jeg, vi bliver enige om, at vi skal fortsætte med at arbejde ganske meget, så vi kan have den samfundsmodel, jeg synes er overlegen, siger Christian Rabjerg Madsen.

Det vil “koste kassen”, hvis danskerne arbejder mindre og vil betyde forringelser på velfærdsstaten, mener den politiske ordfører fra Socialdemokratiet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies