Seneste Danmarksnyheder

Gymnasier vil gøre det sværere at komme ind og lettere at smide elever ud

Der er for mange gymnasieelever, der simpelthen ikke besidder de boglige evner, det kræver at klare sig på gymnasiet, og det rammer landets gymnasier på fagligheden.

Det mener Danske Gymnasier, der nu er ude at foreslå, at man gør det sværere at komme ind på landets gymnasier.

Konkret mener foreningen, at der fremover skal være et karakterkrav på 5, hvis man ønsker at blive optaget på gymnasiet.

Som reglerne er nu, er der faktisk et adgangskrav på et karaktergennemsnit på 5, men det er også muligt at komme ind på gymnasiet, hvis man har fået 3 eller 2 i snit, hvis man gennemfører en vejledningssamtale på gymnasiet.

Og det er noget, der rammer fagligheden og er unødvendigt kompliceret, siger Henrik Nevers, Formand for Danske Gymnasier.

– Man skal selvfølgelig have et fagligt niveau for at kunne bidrage og deltage i undervisning.

– Hvis man siger, at man har et krav på 5 rent i snit i gymnasiet, så vil det være en opstramning. Vores tal siger, at det vil være en 1.500-2.000 elever, der ikke vil kunne komme i gymnasiet, siger Henrik Nevers.

Vil nemmere kunne smide elever ud

Men en ting er, at man fra Danske Gymnasiers side ønsker at hæve barren for optagelse på gymnasierne.

Man ønsker samtidig at gøre det lettere for landets gymnasier at smide elever ud, hvis de ikke består de første prøver i gymnasiet.

Det er nemlig sådan, at landets gymnasieelever efter tre måneder skal til to eksaminer i fagene Almen Sprogforståelse og Naturvidenskabeligt Grundforløb. Dumper man dem, skal det have konsekvenser, mener Henrik Nevers.

– Det, vi siger, er, at hvis man dumper begge prøver, så kan skolerne efter en helhedsvurdering melde en elev ud, siger han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies