Seneste Danmarksnyheder

Forsvarsindustrien ser frem til prins Joachim i ny stilling: ’Han gør en kæmpe forskel’

Hos den danske forsvarsindustri er begejstringen stor over, at prins Joachim fra den 1. september i år træder ind i sin nye stilling som forsvarsindustriattaché i Washington D.C. i USA.

De seneste fire år har prins Joachim været bosat i Paris, hvor han har gennemført en militæruddannelse og senere været tilknyttet Danmarks ambassade i Paris som forsvarsattaché.

Men nu går turen altså videre til USA.

– Vi er rigtig glade for, at han har valgt at sige ja. Vi har haft et enormt tæt samarbejde i hans tid i Paris, og han gør en kæmpe forskel for dansk forsvarsindustri, så det ser vi meget frem til, siger Joachim Finkielman, der er direktør for Forsvar og sikkerhed i industriens interesseorganisation Dansk Industri.

Også den danske virksomhed Terma, der blandt andet leverer teknologiske løsninger til militært brug, er positivt stemt.

– Det kommer til at betyde en styrkelse af vores relationer i USA, det er helt sikkert, siger administrerende direktør Jes Munk Hansen.

Ville det ikke være bedre at vælge en med kendskab til USA og den amerikanske forsvarsindustri til at varetage stillingen som forsvarsindustriattaché?

– De vigtigste ekspertiser er forståelsen for, hvordan forsvaret opererer, forståelsen for hvad industrien kan bidrage med og så det politiske, siger Jes Munk Hansen.

Gode erfaringer fra samarbejdet i Paris

Ifølge Joachim Finkielman, direktør for Forsvar og sikkerhed i DI, har prins Joachim åbnet mange døre for den danske forsvarsindustri som forsvarsattaché på ambassaden i Paris.

Prins Joachims opgave i Paris har netop været at hjælpe danske virksomheder inden for forsvarsindustrien med handel på det franske marked. Og det er lykkedes, siger Joachim Finkielman.

– Vi har konkret kunnet lave eksportfremstød. Danske virksomheder har underskrevet samarbejdsaftaler og fået konkrete ordrer ud af hans tilstedeværelse, og de muligheder han har skabt, siger han.

Også Terma har nydt godt af prins Joachims tid som forsvarsattaché i Paris. Her hjalp han blandt andet dem i forbindelse med et opkøb indenfor rumfart, fortæller administrerende direktør i Terma, Jes Munk Hansen.

– Han har været rigtig god til at skabe netværk og få os ind i de store franske industrier og have dialog med dem, siger han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies