Seneste Danmarksnyheder

Bibliotek holder fast i dragshow for børn trods hidsig debat

Men mænd i drag-udklædning hører ikke hjemme som underholdning for børn, mener Isla Tusindstråle, der er medarrangør af en demonstration foran biblioteket i aften.

– Jeg kan ikke se, hvordan man kan fjerne det seksuelle fra de her to personer. Hvordan vil de fjerne hele essensen i deres udtryk? Det kan de jo ikke bare. De er pornografiske i deres udtryk, siger hun.

Inspireret af børnebog

Mens hun får opbakning af Dansk Folkepartis kulturordfører, Mikkel Bjørn, er Venstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen, som også er rådmand på Frederiksberg, helt uenig.

– For mig at se er det ret uskyldigt, og jeg er helt sikker på, at børnene ikke bliver forargede. Der er måske nogle forstokkede typer, som er væsentligt ældre, der bliver foragede, men jeg er ikke bekymret på børnenes vegne, siger Jan E. Jørgensen.

Arrangementet er inspireret af børnebogen ‘Børnene i Sølvgade’, hvor nogle børn får hjælp af en mand, som godt kan lide at gå i nederdel og højhælede sko.

Ifølge Frederiksberg Biblioteks hjemmeside skal arrangementet “fejre mangfoldigheden“, og bibliotekschef Tina Pihl understreger, at det ikke er usædvanligt for biblioteket at holde den slags arrangementer.

Det overraskende har været den voldsomme kritik, hvor biblioteket har fået mails og telefonopkald, der “i et ikke særlig pænt sprog siger til os, at vi skal droppe showet”, siger Tina Pihl.

– Jeg er rigtig ked af, at de medvirkende har fået trusler. Folk må jo mene, hvad de vil, men jeg havde håbet, at de optrædende ville blive skånet, siger hun.

Arrangementet er en del af Den Lille Kulturnat, der finder sted i København og på Frederiksberg i aften.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies