Seneste Danmarksnyheder

Arrangører er forberedt på varm maraton-dag i København

Allerede i går sendte arrangørerne bag Copenhagen Marathon en klar opfordring ud til de 12.500 løbere, der i dag skal løbe maraton i hovedstaden:

Drik vand. Drik igen. Drik mere.

Det bliver en varm søndag i København i dag, hvor både professionelle og glade amatører, danske og udenlandske løbere skal prøve kræfter med maratondistancen.

Temperaturerne står til at runde 20 grader, og selvom det måske ikke lyder af meget sammenlignet med en sommerdag, så kan det give nogle løbere problemer, hvis de ikke følger arrangørernes opfordring.

Det fortæller Dorte Vibjerg, der er direktør i Sparta, som arrangerer Copenhagen Marathon.

– Fordi det er første gang, det rigtigt er varmt her til sommer, så kan det godt påvirke dem, der ikke har prøvet det før.

– Hvis man har trænet i vinter og til foråret og ikke har forberedt sig på, at man skal drikke mere væske end det, man plejer til træning, så kan det komme lidt bag på en.

Derfor har arrangørerne sendt mails, push-beskeder fra deres app og lavet opslag på sociale medier om, at deltagerne allerede fra i går skulle fokusere på at få nok at drikke.

– Vi har været ekstra opmærksomme på, at vi skal have kommunikeret det her ud til deltagerne. Vi har gjort, alt vi kan, siger Dorte Vibjerg.

(Foto: © Elisabeth Thiis, DR)

Det er langt fra første gang, at løbet skal afvikles under høj sol, så arrangørerne er forberedte. Sidst, det var rigtigt varmt, var ifølge Vibjerg i 2012, og siden da er antallet af væskeposter på ruten blevet opgraderet.

Samtidig står der læger klar til at rykke ud på cykler, hvis de får meldinger om løbere, der begynder at slingre eller slet og ret dejser om på grund af dehydrering undervejs.

Ny rute

Ikke kun det varme vejr gør søndagens maratonløb til noget særligt. Som noget nyt starter og slutter årets løb ikke på Islands Brygge, som det plejer.

I stedet ligger start og mål på Øster Allé på Østerbro – lige ved Parken og Fælledparken.

Men selv med en ny rute kommer vi ikke udenom, at trafikken i hovedstaden vil blive påvirket af løbet søndag. Du kan se hvordan her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies